Bitcoin

Bitcoin kan inte betraktas som ett utbytesmedel, säger Goldman Sachs Executive

Bitcoin-prisvolatilitet har varit föremål för spekulationer, och många tyder på att detta kan hindra dess antagande mainstream. Goldman Sachs Group Mossavar-Rahmani förstärker denna uppfattning ytterligare och anser att det ledande myntet inte kan användas som ett utbytesmedel.

Volatilitet ett stort nackdel för antagande

Rahmani, som leder investeringsstrategigruppen för Goldman Sachs konsument- och investeringshanteringsavdelning, talade mycket om Bitcoin Bank i en genomgång på onsdagen. Rahmani tror att bitcoinvolatilitet inte lovar bra för adoption.

Enligt henne kan en tillgång med långvarig volatilitet inte betraktas som ett bytesmedel. Hon förklarar vidare att bitcoins växande popularitet inte betyder att det kan bli en värdebutik i framtiden.

„Bara för att alla staplar in i en idé och talar upp den betyder inte att det är en butik med värde“, tillade hon.

Rahmani jämförde också kryptovalutans värdeökning 2021 med GameStop Corp-aktier som privatinvesterare stimulerade. Bitcoin har haft en massiv start på året, steg med mer än 100 procent och slog ett rekord på 41.000 dollar i början av januari. Det har dock sjunkit till cirka 37 000 dollar i skrivande stund.

Bitcoin Volatility En samtal för kritiker

Trots Bitcoins revolutionerande karaktär under det senaste decenniet har kritiker påpekat myntets volatilitet som ett betydande hinder för att anta det som ett värdeförråd. Flera tillsynsorgan över hela världen, inklusive de i Storbritannien och Nya Zeeland, varnade nyligen medborgarna om farorna med att köpa bitcoins.

Europeiska centralbankens rådsmedlem Gabriel Makhouf uppgav nyligen att bitcoininvesterare borde vara beredda att förlora alla sina pengar på grund av sin flyktiga natur. Trots denna kritik har Bitcoin fortsatt att växa med fler institutioner som köper myntet som en skydd mot inflation och statliga åtgärder.

Dessutom har betalningshanteringsplattformar som Visa och PayPal gjort en betydande utveckling mot integrering av kryptovalutor. Medan banker som JPMorgan har lanserat sin digitala valuta och kryptoekosystemet fortsätter att växa.